Η Hedy Lamarr, γεννημένη Hedwig Eva Maria Kiesler το 1914, ήταν μια εξαιρετική Αυστρο-Αμερικανίδα ηθοποιός και εφευρέτρια. Ενώ η καριέρα της στην υποκριτική τέχνη απέσπασε δόξα, το έργο της στην τεχνολογική καινοτομία ανασχημάτισε τα συστήματα σύγχρονης επικοινωνίας.
Σε όλη της τη ζωή, η Lamarr έδειξε μια πρώιμη ενασχόληση με την επιστήμη και την τεχνολογία, αναζητώντας γνώση πέρα ​​από τις υποκριτικές της αναζητήσεις. Οι συνεργατικές της προσπάθειες με τον συνθέτη George Antheil οδήγησαν στην εφεύρεση ενός συστήματος εξάπλωσης φάσματος με αλλαγή συχνότητας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό τη δημιουργία ασφαλούς μεθόδου για την καθοδήγηση των τορπιλων. Αυτή η καινοτόμος εφεύρεση έθεσε τις βάσεις για διάφορες τεχνολογίες ασύρματης επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε σήμερα.
Η προοδευτική της νοοτροπία και η αποφασιστικότητά της να συνεισφέρει στην προσπάθεια του πολέμου καθόρισαν τον επιστημονικό της δρόμο. Παρά τα αρχικά εμπόδια στην αναγνώριση του έργου της κατά τη διάρκεια της ζωής της, η σημασία του αναγνωρίστηκε μεταθανάτια, καθιστώντας την πρωτοπόρο προσωπικότητα στην τεχνολογία.