Ενημέρωση σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων στο πρόγραμμα του Κολλεγίου Ανατόλια STEΑΜing the Future

Το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα “STEAMing the Future”, το οποίο  στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης μαθητών και μαθητριών 14-18 ετών .

Τα μαθήματα θα υλοποιηθούν διά ζώσης στην Ξάνθη στις εγκαταστάσεις του Xanthi TechLab (Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Πλατεία Διοικητηρίου 1A) και εξ αποστάσεως διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Google meet(ή οποιασδήποτε άλλης κατάλληλης διαδικτυακής πλατφόρμας) που διαθέτει το Κολλέγιο Ανατόλια.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή στοιχείων των μαθητών και μαθητριών και των γονέων τους.

Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από το Κολλέγιο Ανατόλια διεξάγεται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της ΕΕ (2016/679), τη σχετική ελληνική νομοθεσία (Ν. 4624/2019) και την Πολιτική Απορρήτου του Κολλεγίου Ανατόλια (www.anatolia.edu.gr/privacy-policy).

Τα στοιχεία υποβάλλονται με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας και περιλαμβάνουν:

  • Για μαθητές/τριες: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, φύλο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (για τα online μαθήματα), τάξη, σχολική μονάδα, σχόλια για λόγους συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  • Για γονείς/κηδεμόνες: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τα στοιχεία τα λαμβάνουμε με τη ρητή σας συγκατάθεσή σας και απευθείας από εσάς με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας για να εγγράψετε το παιδί σας στο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Τα παραπάνω στοιχεία θα παραμείνουν στις βάσεις δεδομένων του Κολλεγίου Ανατόλια, για όσο διάστημα απαιτείται για την υλοποίηση του προγράμματος, τις ανάγκες επικοινωνίας και ενημέρωσης γονέων και μαθητών, και εκ του νόμου.  Τα προσωπικά δεδομένα δεν θα κοινοποιηθούν σε κανέναν τρίτο, παρά μόνο στις περιπτώσεις και με τον τρόπο που ορίζει ο νόμος.

Ενδέχεται, επίσης, να επεξεργαστούμε δεδομένα για στατιστικούς σκοπούς, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, τα δεδομένα θα ανωνυμοποιηθούν ώστε να μην οδηγούν στην ταυτοποίηση του προσώπου.

Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της αίτησής σας και συμμετοχής του παιδιού σας στο πρόγραμμα “STEAMing the Future” του Κολλεγίου Ανατόλια. Σε περίπτωση που η αίτησή σας δεν οδηγήσει σε συμμετοχή του παιδιού σας στο πρόγραμμα, τα στοιχεία σας θα διαγραφούν από τις βάσεις μας χωρίς περαιτέρω ειδοποίησή σας.

Τα εξ αποστάσεως διαδικτυακά μαθήματα θα βιντεοσκοπούνται για τις ανάγκες των παραδόσεων και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του προγράμματος ώστε να είναι διαθέσιμα στους μαθητές/τριες. Οι λήψεις δεν θα περιλαμβάνουν δεδομένα εικόνας και ήχου (πρόσωπα και φωνή) των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια των διά ζώσης μαθημάτων θα ληφθεί φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό (video) για τους εκπαιδευτικούς και αρχειακούς σκοπούς του Κολλεγίου Ανατόλια. Το υλικό θα αποθηκευτεί στις βάσεις δεδομένων του Κολλεγίου Ανατόλια με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας.

Το video/φωτογραφικό/οπτικοακουστικό υλικό ενδέχεται να αναρτηθεί/παρουσιαστεί:

  • Στις ιστοσελίδες του Κολλεγίου Ανατόλια (www.anatolia.edu.gr)
  • στα social media του Κολλεγίου Ανατόλια
  • σε παρουσιάσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις εντός και εκτός σχολικού χώρου
  • σε ηλεκτρονικές ενημερώσεις και αποστολές προς το ευρύ κοινό και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ενημέρωση σχετικά με την τη συμμετοχή και εμφάνιση του παιδιού σας στις φωτογραφήσεις/βιντεολήψεις και στη δημοσίευση της εικόνας του στο πλαίσιο του προγράμματος του Κολλεγίου Ανατόλια STEΑΜing the Future

Για τη συμμετοχή και εμφάνιση των μαθητών/τριών στο video/φωτογραφίες/οπτικοακουστικό υλικό απαιτείται η γραπτή συγκατάθεση του γονέα/κηδεμόνα. Η συγκατάθεση απαιτείται για τις περιπτώσεις που το παιδί ταυτοποιείται ξεκάθαρα και αποτελεί το επίκεντρο της φωτογράφησης, ενώ δεν απαιτείται στις περιπτώσεις ομαδικών φωτογραφιών, τυχαίων πλάνων ή λήψεων όπου το παιδί δεν μπορεί να διακριθεί και να ταυτοποιηθεί.

Η συγκατάθεσή σας μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων ή τη δημοσίευση του υλικού προ της ανάκλησής της. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας επικοινωνώντας με το privacy@anatolia.edu.gr ή στο stem@anatolia.edu.gr

Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ή αν επιθυμείτε να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο privacy@anatolia.edu.gr. Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, οι αιτούντες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων www.dpa.gr