Το πρόγραμμα STEAMing the Future συντονίζεται από το Anna Papageorgiou STEM Center του Κολλεγίου Ανατόλια. Η ομάδα των εκπαιδευτών αποτελείται από νέες και νέους με αγάπη τόσο για το αντικείμενό τους, όσο και για τη μετάδοση γνώσης στις νεότερες γενιές.
Η ομάδα του STEAMing the Future
Το Anna Papageorgiou STEM Center στο Κολλέγιο Ανατόλια προωθεί τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη από νεαρή ηλικία στα πεδία STEAM μέσω δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για διδασκαλία τόσο εντός όσο και εκτός της τάξης.
Οι στόχοι του STEAMing the Future ευθυγραμμίζονται πλήρως με εκείνους του Κολλεγίου Ανατόλια για την προώθηση της συμπερίληψης στο STEM και για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που καλλιεργούν δεξιότητες του 21ου αιώνα, προετοιμάζοντας μαθητές και μαθήτριες ως μελλοντικούς πολίτες.

Δρ Ηρώ Κολιάκου
Η Δρ Ηρώ Κολιάκου είναι η Συντονίστρια STEM του Κολλεγίου Ανατόλια. Έχει περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη μεθόδων μάθησης και στην κατάρτιση εκπαιδευτικών. Η Δρ Κολιάκου συντονίζει τέσσερα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα που σχετίζονται με το STEAM, τη συμπερίληψη και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι επίσης Πρέσβειρα του Scientix, συμμετέχοντας στη δημιουργία και αξιολόγηση πολυάριθμων διδακτικών πόρων και έργων. Η τελευταία της δουλειά περιλαμβάνει την οργάνωση των πρώτων EU STEM Female Leaders στο πλαίσιο του European Schoolnet, υποστήριξη στη συγγραφή της πρώτης εργασίας Scientx observatoy για το STEAM και την ένταξη στην Ευρώπη, αξιολόγηση και δημιουργία περιεχομένου ως κορυφαία δασκάλα στο έργο του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για 3Rs σε δοκιμές σε ζώα, αξιολόγηση του έργου ARETE που στοχεύει να δοκιμάσει τη χρησιμότητα των τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη ψηφιακού περιεχομένου για το Science on Stage Europe που σχετίζεται με την εκπαίδευση STEM. Είναι ενεργό μέλος των δικτύων Greek Women in STEM και Real Science, προωθώντας την ένταξη στο STEM. Η Ηρώ Κολιάκου έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 15 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε εκπαίδευση STEM σε ευρωπαϊκά κέντρα όπως το CERN, ESA, EMBL και European SchoolNet

Ηλίας Γιάνναρος
Ο Ηλίαs εργάζεται εθελοντικά ως Εξπαιδευτικής Ρομποτικής και Full Stack Developer με έξι χρόνια εκτεταμένης επαγγελματικής εμπειρίας στις τεχνολογίες Web, Network & Cloud, ο οποίος μόλις ξεκινά την καριέρα του στην κωδικοποίηση, εργαζόμενος ως ελεύθερος επαγγελματίας σε πολλά διεθνή έργα. Μετά από περίπου πέντε χρόνια, αποφάσισε να ακολουθήσει μία επαγγελματική πορεία προσανατολισμένη περισσότερο στη διαχείριση επιχειρήσεων. Έτσι, σήμερα, διευθύνει δύο διαφορετικές εταιρίες: Diamond Promotion, μια διαφημιστική εταιρεία, που εστιάζει στο Digital Marketing και την Web Technologies & Uphostt, έναν πάροχο φιλοξενίας cloud, μια καινοτόμο πλατφόρμα φιλοξενίας ιστοσελίδων βασισμένη στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες δικτύωσης και πρότυπα ασφαλείας.

Ραφαηλία-Ελένη Καραμάνη
Η Ραφαηλία-Ελένη Καραμάνη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, το 2018. Σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ και Βοηθός Διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα. Έχει δημοσιεύσει δέκα τεχνικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Για τις διδακτορικές της σπουδές έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Μποδοσάκη (2018-2019) και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (HFRI 2019-2022). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν νανοηλεκτρονικά κυκλώματα και συστήματα που βασίζονται σε μεμρίστορ, κυκλώματα βιο-εμπνευσμένα και κυψελωτά αυτόματα. Ως Βοηθός Διδάσκουσας, έχει βοηθήσει στα προπτυχιακά μαθήματα «Μικροεπεξεργαστές και Εφαρμογές», «Σχεδιασμός Ενσωματωμένων Συστημάτων» και «Ανάλυση και Σύνθεση Σύνθετων Ηλεκτρονικών Συστημάτων».

Νεφέλη Μ.Π. Καβούνη
Η Νεφέλη είναι στο τέταρτο έτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στην Ξάνθη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να συνδυάσει τη μηχανική με άλλους τομείς σπουδών, όπως τα οικονομικά, το μάρκετινγκ και η ανάλυση δεδομένων. Με έμφαση στον εθελοντισμό, έχει αφιερώσει τις προσπάθειές της στο να κάνει τη διαφορά μέσα από την εκπαίδευση και γι’ αυτό και έχει εμπλακεί σε εκπαιδευτικές δομές. Στο παρελθόν έχει αναλάβει το ρόλο της Εκπαιδεύτριας Ρομποτικής στο FIRST LEGO LEAGUE Greece (2021), της διαιτησίας στον διαγωνσιμό ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE Virtual International Open (2021), εξελέγη Αντιπρόεδρος για τις Οικονομικές Δραστηριότητες στο IEEE DUTh Student Branch (2020-2021) και, επί του παρόντος, συνεργάζεται με το Xanthi American Space και το Κολλέγιο Ανατόλια. Η Νεφέλη αναζητά πάντα μια ευκαιρία να μάθει, να εξελιχθεί και να διευρύνει τους ορίζοντές της, καθώς και να συνεισφέρει στην κοινωνία. Πιστεύει ακράδαντα ότι η ομαδική εργασία, η επιμονή και η φιλοδοξία είναι βασικές αξίες για να επιτύχει ένας άνθρωπος.

Ανδρέας Κεχαγιάς
Ο Ανδρέας Κεχαγιάς είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε πολυάριθμες φοιτητικές, ερευνητικές ομάδες, ενώ ίδρυσε και ηγήθηκε -επί σειρά ετών- της ομάδας βιομηχανικής ρομποτικής του Πανεπιστημίου, DIR, κερδίζοντας παγκόσμια αναγνώριση. Παράλληλα, ασχολείται ενεργά με την εκπαιδευτική ρομποτική, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, αυτή τη στιγμή, εργάζεται στο Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής ως Εκπαιδευτής Ρομποτικής. Μερικά από τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα είναι: διαχείριση έργων και προγραμμάτων, μηχανική μάθηση, ρομποτική και επεξεργασία εικόνας. Μελλοντικός στόχος του είναι να τα συνδυάσει και να τα εντάξει στον τομέα της βιοϊατρικής μηχανικής.

Ευγενία Λυκουρέση
Η Ευγενία φοιτά στο 3ο έτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μέλος σπουδαστών του IEEE DUTh SB, συντονίστρια της ετήσιας ομάδας IEEE και επικεφαλής της IEEE SB, της Εταιρείας Ενέργειας και Ενέργειας για συγκέντρωση χρημάτων. Είναι επίσης μέντορας ομάδας ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Είναι αξιόπιστη, κοινωνική, συνεργάσιμη με υψηλή κριτική σκέψη.

Σοφία Παπαδημητρίου
Η Σοφία φοιτά στο τρίτο έτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει διετελέσει μέντορας ρομποτικής στο FIRST LEGO LEAGUE Greece (2021-2022), διαιτητής στον ίδιο θεσμό, ενώ συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με την εκμάθηση της ρομποτικής σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος σε πολλές ομάδες της IEEE SB Duth, ενώ έχει εργαστεί ως Social Media Manager για αρκετές εταιρείες. Ασχολείται με τον προγραμματισμό, ενώ μελλοντικός της στόχος είναι να συνδυάσει τον ηλεκτρολογικό τομέα με το μάρκετινγκ.